Banner
Banner

Video

Lista e mbeshtetesve

Te nderuar miq,

Ju faleminderit per kontributin tuaj! Ne kete hapesire do te publikojme listen e mbeshtetesve qe kane ndihmuar financiarisht gazeten.

Mbeshtetesit e deritanishem:

 1. Agim Saracini
 2. Alfred Perlala
 3. Erida Cela
 4. Gjoke Gojcaj
 5. Fatos Nushi
 6. Albulena Rrafshi
 7. Enver Spahiu
 8. Fitim Rashidi
 9. Bekim Sejdiu
 10. Jeton Lleshi
 11. Fahri Petlla
Home Lajme Padi penale kunder Universitetit te Tetoves per ekzekutimin e Hymnit kombetar te Shqiptareve
Banner

Padi penale kunder Universitetit te Tetoves per ekzekutimin e Hymnit kombetar te Shqiptareve

Prokuroria Publike e Maqedonisë ka ngritur padi penale kundër Universitetit Shtetëror të Tetovës për shkak të intonimit të himnit kombëtar shqiptar.Kjo është bërë e ditur sot nga kryeprokurori i përgjithshëm i vendit, Lupço Shvrgovski i cili theksoi se akuza që do të ngrihet kundër USHT-së bazohet në vepër penale për nxitje të urrejtjes nacionale, racore dhe fetare” lidhur me intonimin e himnit kombëtar shqiptar me rastin e fillimit të vitit të ri akademik 2012/2013 në USHT.

“Do të kërkojmë nga organet e rendit të vërtetohet se kush është organizatori i kësaj ngjarje dhe të mund të shqyrtojmë rastin për të vendosur se a do të ngrisim padinë penale”, theksoi kryeprokurori Shvrgovski.Mediat maqedonase dje reaguan lidhur me intonimin e himnit kombëtar në USHT, ndërsa ministri i Arsimit Pançe Kralev deklaroi se duhet të ngrihet procedura penale për shkeljen e ligjit. Ai kërkoi që institucionet e tilla duhet të respektojnë kushtetutën e vendit, dhe intonimin e himnit shtetëror të Maqedonisë. Zëvendësministri i Arsimit, Safet Neziri deklaroi se nuk duhet problematizuar rastin, për shkak se bëhet fjalë për himnin e flamurit kombëtar shqiptar dhe jo për himn të ndonjë shteti tjetër. (INA)

 

ALN
Site Meter
Follow Us
Find us on Facebook