Banner
Banner

Video

Lista e mbeshtetesve

Te nderuar miq,

Ju faleminderit per kontributin tuaj! Ne kete hapesire do te publikojme listen e mbeshtetesve qe kane ndihmuar financiarisht gazeten.

Mbeshtetesit e deritanishem:

 1. Agim Saracini
 2. Alfred Perlala
 3. Erida Cela
 4. Gjoke Gojcaj
 5. Fatos Nushi
 6. Albulena Rrafshi
 7. Enver Spahiu
 8. Fitim Rashidi
 9. Bekim Sejdiu
 10. Jeton Lleshi
 11. Fahri Petlla
Home Lajme Vucic: Kushti kryesor për Serbinë është Kosova
Banner

Vucic: Kushti kryesor për Serbinë është Kosova

Zëvendëskryeministri i Serbisë, Aleksander Vucic, njëherësh ministër i Punëve të Brendshme, ka shfaqur shpresën se vendi i tij do të marrë datën e negociatave për anëtarësim në Bashkimin Evropian kah mesi i vitit 2013.

 

 

Zyrari serb, në një takim me gazetarët në Beograd, ka pranuar se Kosova është kushti i parë për aspiratat evropiane të Serbisë. “Nëse më pyesni se cili do të jetë kushti kryesor për datën e fillimit të negociatave – do të jetë ajo që për ta ka më shumë rëndësi – Kosova, dhe mënyra se si do t’i zgjidhim problemet, sidomos në veri të Kosovës”,- ka thënë Vucic, raporton RFE.

Ditë më parë, zyrtarë gjermanë kanë kërkuar nga Serbia që të lidhë kontratë me Kosovën për vendosjen e marrëdhënieve të mira ndërfqinjësore.

Zëvendëskryeministri serb ka thënë se kushte të tjera për Serbinë janë edhe çështja e terrorizmit ndërkufitar, çështja e Islamit radikal, ashtu si edhe lufta kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar. “Nuk do të na lejojnë as t’i afrohemi BE-së pa krijimin e sistemeve dhe mekanizmave për luftë të ashpër kundër korrupsionit”,- ka thënë Vucic. (Telegrafi)

ALN
Site Meter
Follow Us
Find us on Facebook