Banner
Banner

Video

Lista e mbeshtetesve

Te nderuar miq,

Ju faleminderit per kontributin tuaj! Ne kete hapesire do te publikojme listen e mbeshtetesve qe kane ndihmuar financiarisht gazeten.

Mbeshtetesit e deritanishem:

 1. Agim Saracini
 2. Alfred Perlala
 3. Erida Cela
 4. Gjoke Gojcaj
 5. Fatos Nushi
 6. Albulena Rrafshi
 7. Enver Spahiu
 8. Fitim Rashidi
 9. Bekim Sejdiu
 10. Jeton Lleshi
 11. Fahri Petlla
Home Lajme Vullin në veri, si në “bahçe të babës”
Banner

Vullin në veri, si në “bahçe të babës”

Ndonëse pa leje të Qeverisë së Republikës së Kosovës, drejtori i Zyrës për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Alleksandër Vullin, pas Zveçanit, ku kishte marrë pjesë në një mbledhje të një të ashtuquajturi Kuvendi i katër komunave veriore të Kosovës, të premtën, ia kishte mësyrë Zubin Potokut, të shtunën.

 

 

Drejtorit të Zyrës për Kosovën, as që i kishte lënë përshtypje pezullimi nga puna i ushtruesit të detyrës së komandantit të Policisë në Zveçan, Dejan Vidojevic, i cili nuk e kishte zbatuar urdhërin për ndalimin e hyrjes së Vulinit në Kosovë. Madje, as edhe me një fjalë të vetme nuk e ka përmendur rastin e Vidojevicit.

Pasi që natën e kishte bërë në Zveçan, të shtunën, pa u penguar nga askush, sikur të shëtiste nëpër bahçe të babës, Vullin paraprakisht ka vizituar familjen Lepoviq në Zubin Potok, kryefamiljare e të cilës është një shqiptare nga Shkodra, e cila ishte martuar në fshatin Kolludër të kësaj komune serbe, për një serb, Vukadin Lepovic.

Por, pas një kohe, bashkëshorti i saj kishte vdekur, ndërsa ajo kishte vazhduar të jetojë me djalin nga martesa me Vukadinin, Alleksandrin, në një pjesë të shtëpisë, të cilën ia kishte lëshuar kunati i saj në Zubin Potok. “Nuk mendoj të kthehem në Shqipëri, atje prej nga kam ardhur dhe ku i kam familjarët e mi, sepse bashkëshorti im i ndjerë, Vukadini, nuk do të dëshironte që djali i tij të rritej në vendin e huaj, pranë njerëzve që nuk i njeh”,- i ka thënë Drita, shqiptarja nga Shkodra, Vullinit.

Me një serbishte të keqe, Drita ka falënderuar edhe kunatin e saj, që ia ka lëshuar një pjesë të shtëpisë së tij dhe ia ka bërë të mundur që të jetojë në qytet. Në anën tjetër, Vullin, ka premtuar se shtetit i Serbisë do t’u ndihmojë të gjithë atyre që jetojnë në Kosovë, sepse siç tha ai, të gjithë ata që jetojnë në Kosovë meritojnë të ndihmohen. (Zeri)

ALN
Site Meter
Follow Us
Find us on Facebook